Warning: Division by zero in /customers/9/5/6/barnvandringen.se/httpd.www/script.php on line 11
 
     
  Hem Blogg Insamling Om mig Min resväg Min packning Vanliga frågor Kontakta Tack till
  Blogg   Bilder från bloggen
 

Hej alla!

Just nu är jag i Markaryd, har 1.5 mil kvar att gå idag till Vittsjö!
Igår lämnade jag Ljungby efter en vilodag. Jag började dagen med att medverka i P4 Kronoberg och sedan skjutsade min morbror mig till Ljungby där jag avslutade.
Resan gick bra igår, det var växelvis otroligt tråkiga vägar. Gamla E4an är inte alls lika rolig... Jag gick förbi Traryd (tror jag det heter) och det var en helt underbar väg! Jag gick förbi något som skulle ha blivit en camping, men av någon anledning blev det inte så. Väl där handlade jag en snickers å slevade i mig för att sedan komma in i dagens samhälle, Strömsnäsbruk.
Väl där valde jag att slänga i mig en kycklingsallad.. har nog aldrig varit så sugen på en sallad i hela mitt liv innan. Den endorfin kicken jag fick av att äta den går knappt att mäta sig med något annat!
Efter ett tags letande hurvida jag skulle sätta upp mitt tält, träffade jag en helt underbar man! Tyvärr har jag redan glömt namnet, och jag ber så hemskt mycket om ursäkt över det! Mannen erbjöd sig sin soffa nämligen vilket jag tackade ödmjukast för.
Väl hemma hos honom pratade vi om diverse saker. Något jag la märket till var att vi var väldigt likasinnade. Vi hade samma filosofi om livet och allt om goda gärningar. Han var en helt enastående person som bjöd på live musik genom sin gitarr! Något jag absolut inte hade räknat med igår kväll... han spelade Kim Larsen - This is my life. När han gjorde detta blev jag en gnutta sentimental, det var som att hela min resa svischade förbi i en låt på två minuter. Väldigt jobbiga känslor men ändå glada!
Jag började gå vid klockan tio i fem imorse. Jag sa hejdå till honom och önskar att jag får träffa en sådan godhjärtad människa igen! Det var väldigt mörkt när jag gick imorse, så jag använder pannlampa. Märkte ganska snabbt att det var dåligt med batteri i, så jag gick väl första två timmarna i blindo i princip. Läskigt när bilarna kommer och de inte ser mig!
Just nu sitter jag på ett fik i Markaryd efter att ha haft en intervju med tidningen Smålänningen. Väldigt trevlig och kreativ journalist med ett genuint intresse!
Jag har som sagt 1.5 mil kvar att gå idag, kan dock bli längre med tanke på att jag började så väldigt tidigt!
Nu ska jag halvsova och sedan ge mig iväg i höstvädret! Perfekt klimat att gå i.

12 mil och fyra dagar kvar av min långa resa.... Känns overkligt!

Vi hörs imorgon! Jag kommer landa i Ystad på fredag eller lördag beroende på hur långt jag orkar sista dagarna!
Kram på er från Markaryd!

2013-10-01 @ 16:49

Godkväll allesammmans!

Befinner mig för tillfället i Växjö, där jag nu besöker mina släktingar vilket är otroligt kul! Jag är enligt min resväg i Ljungby där jag kommer starta imorgon igen, vilket betyder att jag endast har 17.6 mil kvar att vandra på denna 167 mil långa färd!
Det är så otroligt kul att få träffa sin släkt längst med vägen också, jag är så väldigt tacksam för detta! Alexander, min bästa kompis som följde mig till Värnamo, tog tåget hem när vi nådde slutmålet i Värnamo. När jag väl gick igenom Värnamo så fick jag ett meddelande på min telefon, där en vän såg mig gå förbi hennes jobb. Jag gick in dit och sa hej, väl där hade dem tydligen öppet hus så det blev mycket prat. Mycket trevligt må jag säga!
Hur mår jag och hur är läget? Det är väldigt blandade känslor.. Det är så sjukt svårt att förklara. Jag är väldigt glad över att det snart är över, men också väldigt ledsen att det snart är över. Jag är också väldigt glad över att få komma hem, men också väldigt ledsen. Det är väldigt svårt att sätta ord på känslorna... Men bara att jag föreställer mig slutet så skapades det någon slags tyngd över mitt bröst - en slags gråtkänsla. Att ha utsatt mig för den här extrema psykningen och fysiska aktiviteten är något väldigt stort för mig. Det är många gånger på min resa jag har trott att jag absolut inte klarar av mer, men verkligen fått hålla motivationen uppe.
Idag har jag var på vattentornet i Teleborg, det har tydligen världens största EKO. Det var en sjukt häftigt upplevelse! Ekot varade väl upp till tio sekunder efter att man hade sagt något!
Jag har även hunnit ta det väldigt lugnt, jag kommer vara färdig med den här resa på 64 dagar. Jag hade räknat med 100, men då hade jag räknat med väldigt god marginal. Hade räknat med att skada mig mer, bli tröttare, stanna och se mig, bli sjuk m.m. Detta är jag givetvis tacksam över att jag har hållit mig så frisk som jag har varit!
Jag vill passa på att tacka mina släktingar, Roger och Martina för den extrema gästfriheten jag har fått. Ni är så värda allt gott i världen och jag lovar att komma ner snart igen! Ni är båda helt underbara och jag ska verkligen se till att vi får en stadigare kontakt så fort jag har kommit hem!
Jag vill även passa på att tacka Ljudstudion i Växjö för ett större bidrag till min insamling. Pengarna kommer absolut göra nytta!!
Nu kör vi sista biten, jag kommer uppdatera varje dag framöver resten ner till Ystad. Jag kommer att befinna mig nere i Ystad på lördag (troligtvis) någon gång på eftermiddagen.
Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och njuta, nu är det bara dom sista sex dagarna kvar på min resa.....å jag ska njuta till max!
Vi hörs imorgon vänner! Ha en fortsatt trevlig söndag!

Besök och läsa gärna mer om Ljudstudion i Växjö på - www.ljudstudion.se

2013-09-30 @ 16:20

Mot YSTAD!

Hejsan alla!


Just nu befinner jag mig i Vaggeryd, vilket ligger cirka 3.5 mil söder om Jönköping. Jag började vandra en dag senare då jag har turen att få med en av mina bästa vänner ner till Värnamo, så nu har jag sällskap ytterligare 4.5 mil Han är dessutom militär så det är väl nästan jag som får haka på honom!

Dagarna i Jönköping har varit väldigt sköna. Har tagit det oerhört lugnt och träffat mina närmsta. Det känns verkligen att resan börjar nå mot sitt slut, dels för att jag har börjat få en ordentlig hemlängtan plus att det är väldigt jobbigt att gå hela tiden.

Det märks att hösten är här, i natt var det cirka 2 grader när vi sov i tältet. Att jag klär mig varmt nu sista 12 dagarna är ett måste! Jag har sovplats hela vägen ner till Ljungby vilket är otroligt skönt, träffar många jag känner. Kommer även ha tid att besöka min morbror med familj vilket skall bli väldigt kul!

Det har varit väldigt mycket media som sagt när jag var i Jönköping, och märker att det gav en del på insamlingen. Folk börjar känna igen mig mer och mer nu desto söder ut jag kommer vilket är otroligt kul!

Jag vill passa på att tacka mitt eget jobb, Qualified Nordic AB - för ett bidrag på 5000:- till insamlingen! Det är något jag absolut inte hade räknat med, men jag tackar så hemskt mycket för dem pengarna! Pengarna kommer absolut göra skillnad! Tyvärr hann jag inte ta kort på dem men de får bli senare!

Igår kväll när jag och Alexander (min bästa vän) kom fram till Vaggeryd valde vi att köpa Ost och Bacon korv för att grilla. Vi gick ut i skogen och samlade kråkris och ved för att göra upp en eld. Vi hade det himlans trevligt på kvällen även om graderna börja sjunka något avsevärt.

Nu sitter jag hemma hos Alexander och skall promenera ner till Klevshult vilket är två mil dit. Jag kommer antagligen att gå betydligt långsammare nu än jag har gjort innan, dels för att jag kommer bli färdig tidigare än vad jag har räknat med. Men också för att få njuta det sista av min resa. Jag har som sagt även hyrt ut min lägenhet tills sista Oktober, så när jag kommer hem har jag ingenstans direkt att sova förutom hos kompisar.

Nu skall jag vila innan jag ger mig av vidare, på återseende vänner!

Bjuder även på en halv fin bild på mig och min bäst vän innan vi begav hos igår

2013-09-25 @ 08:56

Sida 3 av 12
« Första | Föregående | Nästa | Sista »
 
 
  Insamlat hittills: kr
Målsumma: kr
0%

Tack till givare!
Se alla som bidragit till denna insamling.

Barncancerfonden granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilka bevakar att organisationer med 90-konto använder minst 75 % av intäkterna till verksamhetens ändamål.

  © 2013 Barnvandringen.se. Alla rättigheter förbehållna. Design # David Mellin